Houtbreker

Als u de de naam houtbreker in de mond neemt kan u niet anders dan Sluyts Products er aan toevoegen!

Sluyts Products heeft het grootste gamma van houtbrekers voor u ter beschikking over verschillende sectoren heen, en dit dan enkel en alleen nog met de betere Duitse en Oostenrijkse kwaliteit.

Met 3 grote namen als Untha, Gross en Schuko kunnen wij voor u de meest geschikte oplossing aanbieden.

Resthoutverkleining doet niet enkel de brandstofkosten dalen

De verwerking van resthout in de houtverwerking vereist vooral in kleine- en middelgrote bedrijven rendabele oplossingen. 

 

Untha brekers

Sinds de oprichting van het bedrijf in 1970 heeft UNTHA haar belofte om "Het betrouwbare merk" te zijn waargemaakt, wat betekent dat ze er alles aan doen om betrouwbaarder te zijn dan andere aanbieders. Dit geldt voor alle UNTHA-producten en -diensten. Voor onze klanten betekent dit dat het kiezen van een UNTHA-systeem de beste keuze was die ze konden maken.

Untha is overtuigd van hun betrouwbaarheid en kwaliteit die ze afleveren daarom geven ze als enige leverancier op de markt 3 jaar garantie op hun producten. 

hieronder kan u al enkele foto's terug vinden van enkele veel gevraagde Untha modellen. 

voor een offerte op maat kan u ons steeds contacteren.

 

Untha LR520 

Untha heeft de LR520 ontworpen op basis van de vereisten van kleine bedrijven. Deze houtversnipperaar is daarom bijzonder compact, betrouwbaar en zeer energiezuinig. Dankzij de eenvoudige en dus onderhoudsvriendelijke technologie en de extreem kleine footprint (<1 m²) kunt u uw resthout efficiënt recyclen. De LR520 is het meest geschikt voor bedrijven met een resthoutvolume van maximaal 3 m³ per week.
De betrouwbaarheid van de houtversnipperaar komt voort uit de robuuste stalen constructie en de beproefde technologie. Het duw-vrije ontwerp heeft een intrekmechanisme en daarom zeer weinig bewegende delen. Dit reduceert onderhoudskosten tot een minimum. De versnellingsdemper dempt sterke slagen tijdens het shredden en zorgt voor een stille werking van de machine. Bovendien heeft de LR520 een mechanisme dat vreemde voorwerpen detecteert en de shredder automatisch uitschakelt. Dit voorkomt schade aan het maaidek.
Energie-efficiëntie speelt een grote rol in de LR520. Het beproefde snijsysteem kan gemakkelijk resthout versnipperen en vereist slechts een aandrijfcapaciteit van 11 kW. Als het langer dan 3 minuten niet wordt gebruikt, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld. Dit bespaart energie en verlaagt tegelijkertijd de bedrijfskosten.
De LR520 produceert hoogwaardig granulaat dat goed geschikt is voor thermisch gebruik of briketteren. Elk van onze houtversnipperaars is aangepast aan uw behoeften. De machines kunnen ook worden uitgerust met een metalen afscheider, een transportsysteem of een aangepaste hopper. Wij bieden uitgebreide oplossingen vanuit één bron!

 

Untha LR 630

De LR630 is een zeer robuuste houtversnipperaar die overtuigt dankzij zijn technologie en expertise. De machine is ontworpen voor een lange levensduur en energie-efficiëntie en kan optimaal worden aangepast aan uw behoeften. De LR630 is het meest geschikt voor bedrijven met een resthoutvolume van maximaal 7 m³ per week.
De LR630 is volledig gericht op het vergemakkelijken van uw werkdag en is een van de meest populaire modellen onder timmerlieden. Dankzij zijn offset rotorlager, bewezen en betrouwbare versnellingsdemping en speciaal snijgereedschap, is deze houtversnipperaar zeer onderhoudsarm en heeft een lange levensduur. Dit maakt tijd vrij voor wat echt belangrijk is in uw bedrijf!
De goed ontworpen machine is uitgerust met een horizontale duwer. Het hydraulisch aggregaat is in de machinebehuizing geplaatst om ruimte te besparen, waar het ook wordt beschermd tegen stof en vuil. Om de houtversnipperaar te beschermen tegen mogelijke schade aan de snijeenheid, is de LR630 uitgerust met een automatisch detectiemechanisme voor vreemde voorwerpen, inclusief automatische uitschakeling. Hieraan toegevoegd is een automatische omkering die motoroverbelasting voorkomt.
Energie-efficiëntie is een belangrijk kenmerk van de LR630. Het beproefde snijsysteem zorgt voor een efficiënte en betrouwbare versnippering van uw resthout. De LR630 is beschikbaar vanaf een schijfcapaciteit van 11 kW. Als het langer dan 3 minuten niet wordt gebruikt, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld. Dit bespaart energie en verlaagt tegelijkertijd de bedrijfskosten.
De LR630 produceert hoogwaardige houtsnippers voor briketteren of thermisch gebruik in houtsnippers. Elk van onze houtversnipperaars is aangepast aan uw behoeften. De machines kunnen ook worden uitgerust met een metalen afscheider, een transportsysteem of een aangepaste hopper. Wij bieden uitgebreide oplossingen vanuit één bron!

Untha LR 700

De LR700 combineert de behoefte aan grote flexibiliteit met een zeer compact ontwerp. De houtversnipperaar is geschikt voor bedrijven die tot 12 m³ resthout per week willen verwerken. De LR700 shredder met enkele as kan worden aangepast afhankelijk van wat uw bedrijf nodig heeft.
De LR700 is een shredder met één as, ontworpen voor gemiddelde doorvoer en lange bedrijfsuren. Vanwege het verfijnde ontwerp en de draaiende aandrukker heeft deze een kleine voetafdruk. Dankzij het offset rotorlager, de versnellingsdemping en het betrouwbare snijsysteem is de shredder zeer onderhoudsarm en heeft een lange levensduur. In het geval dat vreemde voorwerpen in de shredder worden geduwd, schakelt de Smart Drive-regeling automatisch de motor uit. Bovendien is de shredder uitgerust met een automatische achteruitversnelling om overbelasting van de motor te voorkomen.
Energie-efficiënte technologie is vooral belangrijk voor machines die zijn ontworpen voor meer bedrijfsuren. Daarom beschikt de LR700 over het betrouwbare en zeer efficiënte snijsysteem dat duizend keer is beproefd en getest. Het zal uw resthout zeer energie-efficiënt vernietigen, zelfs met een lage aandrijfcapaciteit. Bovendien wordt de motor automatisch uitgeschakeld als er langer dan 3 minuten geen hout in de machine is ingevoerd. Dit bespaart energie en verlaagt tegelijkertijd de bedrijfskosten.
De LR700 produceert hoogwaardig granulaat, dat uitstekend geschikt is voor briketteren of thermisch gebruik in houtsnippers. Elk van onze houtversnipperaars is aangepast aan uw behoeften. De machines kunnen ook worden uitgerust met een metalen afscheider, een transportsysteem of een aangepaste hopper. Wij bieden uitgebreide oplossingen vanuit één bron!

Untha LR 1000

De betrouwbare houtversnipperaar voor pallets en grote, omvangrijke houten stukken
De LR1000 / 1400 is volledig aanpasbaar aan uw toepassingssituatie en is geschikt voor bedrijven met een houtafvalvolume van 12m³ per week. Dankzij zijn formaat is de shredder ideaal voor pallets en grote houten stukken.
De sterke doorvoercapaciteit van de LR1000 / 1400 is het resultaat van de krachtige motoren en de prestatiegerichte machineconfiguratie. De configuratie met een lange rotor, een groot geperforeerd schermoppervlak en een geoptimaliseerd ontwerp van de snijeenheid biedt u de capaciteit die u nodig hebt tijdens uw werking. Hoge prestaties vereisen een betrouwbare werking van de machine die we met een volledig assortiment van hoogwaardige technologische componenten garanderen.
Dankzij de speciale montage van de rotor, stofdichte lagers, een beproefde transmissiedemper en speciaal snijgereedschap, is de houtversnipperaar ook zeer onderhoudsarm en heeft een lange levensduur. In het geval dat vreemde voorwerpen in de papierversnipperaar worden getrokken, schakelt de Smart Drive-besturing automatisch de motor uit. Bovendien is de shredder uitgerust met een automatische achteruitversnelling om overbelasting van de motor te voorkomen.
Energie-efficiënte technologie is vooral belangrijk voor machines die continu draaien. Om deze reden gebruikt de LR1000 / 1400 snijgereedschappen met een specifiek bladontwerp die versnipperen met zeer weinig energie. Bovendien wordt de motor automatisch uitgeschakeld als er gedurende meer dan 3 minuten geen materiaal in de machine is ingevoerd. Dit bespaart energie en verlaagt tegelijkertijd uw bedrijfskosten.
De LR1000 / 1400 produceert een granulaat van hoge kwaliteit voor onmiddellijk gebruik in houtskoolverwarmingssystemen of briquett-generatie met behulp van perifere systemen die indien nodig kunnen worden aangesloten, zoals metaalscheiders of pijpmagneten die we kunnen aanpassen aan uw behoeften.

Untha RS30-RS40 Reeks

De betrouwbare en zeer stevige RS30- en RS40-shredders zijn al tientallen jaren getest en bewezen en worden met name gebruikt voor het verwerken van lange massieve stukken hout. De houtversnipperaars kunnen worden gebruikt als stand-alone oplossingen of worden geïntegreerd in complexe systemen waar ze de neiging hebben om favoriet te zijn dankzij hun zeer compacte ontwerp. Ze worden gekenmerkt door hun hoge beschikbaarheid en unieke productiviteit.
De hoge betrouwbaarheid van deze serie is het resultaat van het robuuste gietijzeren frameontwerp en de stevige snijeenheid van de machine. De lage snelheid shredders met 4 assen zijn niet gevoelig voor vreemde voorwerpen en zijn zeer onderhoudsarm. Dankzij het intrekmechanisme heeft de shredder geen hydraulisch opduwsysteem nodig, waardoor de behoefte aan onderhoud verder afneemt. De lage snelheid van de snijassen zorgt voor een lage geluids- en stofemissie bij uw werkzaamheden.
De machines zijn bijzonder productief dankzij het hoge koppel in combinatie met een groot geperforeerd schermoppervlak en zijn favoriet bij meerploegendiensten. In het geval dat vreemde voorwerpen naar binnen worden getrokken, schakelt de shredder automatisch uit, waardoor grotere schade aan het maaielement wordt voorkomen. De shredder is bovendien uitgerust met een automatische achteruitversnelling om overbelasting van de motor te voorkomen.

 

 

 

 

Schuko Houtbrekers

Houtbrekers van Schuko zijn rendabel voor kleine en middelgrote ondernemingen. Resthout en houtafval worden probleemloos verkleind en kunnen dan via een afzuigsysteem naar een briketpers, de opslagplaats resp. direct naar de verbranding getransporteerd worde

 

 ZM 800 web

gegevens ZM

ZM 900 web

 

 

Gross brekers

De Gross brekers zijn  geschikt voor het verkleinen van pallets, kisten, kartonnage, massief hout,
spanen, vezelplaatresten enz...

Gross bied u een mooi gamma aan met verschillende modellen, en dit voor verschillende toepassingen.

GAZ 62 (E-S) serie

De robuuste, recyclebare shredders van de GAZ 62-serie versnipperen materialen zoals: Als hout, karton, plastic u.v.a. Afhankelijk van de specifieke taak van de klant, kan de shredder worden aangepast aan het doorvoervolume, het invoermateriaal, enz.
De shredders van de GAZ 62-serie zijn compact en ontworpen voor hoge prestaties.

20127213568658 gaz 62 2011 jpg big

naamloos  images1

 GAZ 82 (E-S) & GAZ 202 (S) serie

De langzaam draaiende shredders met enkelvoudige as GAZ 82 zijn speciaal gebouwd voor de eisen van de houtbewerkingsindustrie. Het kan worden versnipperd met allerlei soorten houtafval, zoals splinters, pallets, spaanplaat etc. De basismodellen zijn uitgerust volgens klantspecifieke vereisten (doorvoer, trechter en rotorontwerp, enz.).

Het materiaal wordt via de vultank (hopper) aangevoerd. Een hydraulisch gestuurde geforceerde aanvoer drukt het te versnipperen materiaal afhankelijk van de belasting in de roterende rotor (snelheid ongeveer 80 rpm). Het versnipperen van het materiaal vindt plaats tussen de rotormessen en een vast tegenmes.
De hydraulische aanvoer is voorzien van afstrijkstrips, die ongewenst materiaaltransport tussen de aanvoer en de behuizing van de machine voorkomen.
Het geperforeerde scherm met verschillende gatdiameters bepaalt de grootte van de chip of chip.
De geproduceerde chips kunnen met behulp van een afzuigsysteem of transportschroef uit de machine worden getransporteerd.
Als het materiaal versnipperd is, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld.

gaz 132 jpg big

imagesJGC0NBYK zerkleiner brikettierpresse

 GZ Series

De shredders met 4 assen uit de Gross GZ serie worden vooral ingezet voor het verwerken van langere stukken, smalle latten, massief afval enz... maar met een aangepaste snijas kunnen deze ook op andere toepassingen gebruikt worden bv papier en karton, plastic, autobanden enz... 

gz vierwelle 300dpi 1 jpg big

Het materiaal wordt via de trechter van de shredder met vier assen op de snijeenheid gevoerd. Het materiaal wordt krachtig gevangen en versnipperd door de snijtanden van de snijschijven. De ruimers drukken het versnipperde materiaal door de snijopening die zich tussen de hoofdsnijkanten bevindt. Vervolgens wordt het materiaal afgevoerd via de opstelling onder het snijscherm.
Afhankelijk van de samenstelling van het te verkleinen materiaal en de gebruikte diameter van het zeefgat, liggen de doorvoersnelheden tussen 300 en 2.000 kg / uur. Door de extreem lage assnelheid van ca. 25 tpm is de geluidbelasting slechts ca. 76 dB (A).
De machines zijn uitgerust met een automatische overbelastingsbeveiliging en een omkeercircuit.

naamloos1 imagesLVPQY2GT